BLOG

NAŠE IDEJE I ZAPAŽANJA IZ OBLASTI INTERNET MARKETINGA, SEO OPTIMIZACIJE I WEB DIZAJNA DELIMO SA VAMA U NAŠOJ BLOG SEKCIJI

Pisanje tekstova za web prezentaciju

Kvalitetna web prezentacija

  • Pisanje tekstova za web prezentaciju
autor teksta
Sanja Baštić 5. Jul 2018 | Creative | SEO optimizacija

 Važan deo svake web prezentacije je:

  • Kvalitetno napisan tekst vizije kompanije
  • Predstavljanje usluga ili proizvoda koje nudite
  • Osobenost koja vas izdvaja od konkurencije

Tekst treba da bude jasan, prijatan za čitanje, mora da zainteresuje posetioca sajta svojim sadržajem da se zadrži duže na njemu i da ga usmeri ka željenoj akciji. Pod pozivom na akciju se podrazumeva navođenje korisnika na online kupovinu, rezervacije, slanje upita, pretplatu na besplatni sadržaj (e-book, newsletter) ili na jednostavno stupanje u kontakt sa vama. Sve u skladu sa vašim potrebama.

Ključne reči za pisanje tekstova na internetu

Pri pisanju teksta za web akcenat treba biti na ključnim rečima koje opisuju vašu kompaniju, jer će to uticati na bolje rangiranje Vašeg sajta na pretraživačima. Potrudite se da ih iskoriste u naslovu, podnaslovu, u uvodu i zaključku. 

Prezentacija

Rečenice trebaju biti kratke, dinamične, bez predugačkih nepotrebnih opisa. U korisniku se treba javiti želja da se zadrži na web strani i sazna više, ne treba ga opteretiti, jer će u suprotnom u deliću sekunde preći na nešto drugo. Poželjno je raščlanjivanje paragrafa na vizuelno privlačniji način.

  1. Da li primećujete reči koje su podvučene? To su ključne reči koje su vezane za temu o kojoj pišemo, podvučene su kako bi vam bilo lakše da ih primetite
  2. Obratite pažnju na podnaslove. Omogućavaju lakše čitanje teksta, direktno su vezani za temu teksta i poboljšavaju optimizaciju.
  3. Da li ste primetili fotografiju koja prati tekst? Verovatno ste prvo nju videli i pretpostavili da ste na pravom mestu
  4. Da li ste primetili koliko je nabrajanje lakše za čitanje kada je napisano na ovaj način?

Pri pisanju vodite računa o gramatici, o tome kome se obraćate, izdvojite podnaslove, nabrajanja, kvalitetne fotografije, stavite se u ulogu korisnika koji je otvorio vašu web stranu. Kakav i na koji način prezentovan sadržaj Vas privlači? U odgovoru ćete pronaći svoje smernice za pisanje tekstova za web.

Ukoliko biste radije prepustili profesionalcima pisanje tekstova za web prezentaciju zakažite konsultacije kako biste na pravi način predstavili svoj rad na internetu, jer se prvi utisak dešava samo jednom i želimo da bude najbolji mogući.

Creative WebPronađite nas na mapi
Pozovite nas065 30 35 456
Budite slobodni da nas kontaktiratePošaljite nam E-mail

KONTAKT INFORMACIJE

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.